Zonnesystemen
Zonnepanelen
Omvormers
Montagesystemen
Groepenkasten
Bekabeling
Garanties
Zo werkt het
Stappenplan
BTW terugvragen
Financiering
Subsidies - zakelijk
Ons verhaal
Wie zijn wij?
Waarom Pure Power Solar?
Referenties
Veelgestelde vragen
Zonnesysteem
Voordelen
Financiƫn
Garanties
Installatie
Contact

Financiering

Wil je graag zonnepanelen aanschaffen maar heb je niet voldoende spaargeld beschikbaar?  

Er zijn verschillende instanties of bedrijven die goedkoop groene leningen aanbieden om het nemen van duurzame maatregelen te stimuleren. Met een lening wordt je eigenaar van de zonnepanelen waardoor je gewoon kan profiteren van de BTW-teruggave. 

  • Voor een groene lening kan je onder andere terecht bij de volgende overheidsinstanties:  
    SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland) in samenwerking met provincies en gemeenten. Woon je in de provincie Limburg dan kan je deze duurzaamheidslening aanvragen via de website Duurzaam Thuis. Woon je in andere provincie of gemeente, kijk dan op de website SVn.nl om te zien of je in jouw gemeente ook kan deelnemen. Svn biedt een lage rente, de looptijd van de lening bedraagt 10-15 jaar afhankelijk van de hoogte van het te lenen bedrag, boetevrij aflossen is mogelijk. 
  • De landelijke Energiebespaarlening  wordt uitgegeven door het Nationaal Warmtefonds. De rentetarieven zijn laag en ook hier kan je vergoedingsvrij vervroegd aflossen. Deze lening is vooral gunstig als je meerdere duurzame maatregelen op je huis toepast. Je mag namelijk maximaal 75 procent van de lening voor zonnepanelen gebruiken. De andere 25% moet je gebruiken voor een andere duurzame maatregel uit hun maatregelenlijst.