Zonnesystemen
Zonnepanelen
Omvormers
Montagesystemen
Groepenkasten
Bekabeling
Garanties
Zo werkt het
Stappenplan
BTW terugvragen
Financiering
Subsidies - zakelijk
Ons verhaal
Wie zijn wij?
Waarom Pure Power Solar?
Referenties
Veelgestelde vragen
Zonnesysteem
Voordelen
Financiƫn
Garanties
Installatie
Contact

De Omvormer

De omvormer zorgt ervoor dat de gelijkspanning die wordt opgewekt door de zonnepanelen wordt omgezet in een constante wisselspanning van 230 volt. De omvormer is dus de schakel tussen je zonnepanelen en je meterkast. 

We leveren en installeren alleen omvormers van een bewezen kwaliteit en met een hoog rendement. We kijken ook naar de betrouwbaarheid en stabiliteit van de fabrikant. Onze eigen praktijkervaring met het type omvormer en met de dienstverlening van de leverancier speelt hierbij een grote rol.  

Als er geen of nauwelijks schaduwverlies is dan gebruiken we de omvormers van fabrikant SMA, de meest rendabele en op langere termijn de goedkoopste oplossing.

Indien er gedurende de dag wisselende schaduw over de panelen valt door bijvoorbeeld bomen, obstakels op het dak en dakkapellen dan is het rendabeler om een omvormer te kiezen waarbij per paneel een power optimizer wordt gebruikt zodat de opbrengst per paneel optimaal is.  Wij kiezen hierbij voor het toonaangevende merk SolarEdge

De plaats van de omvormer en ook het kabeltraject van het dak naar de omvormer en naar de meterkast worden in overleg met jou bepaald.