Zonnesystemen
Zonnepanelen
Omvormers
Montagesystemen
Groepenkasten
Bekabeling
Garanties
Zo werkt het
Stappenplan
BTW terugvragen
Financiering
Subsidies - zakelijk
Ons verhaal
Wie zijn wij?
Waarom Pure Power Solar?
Referenties
Veelgestelde vragen
Zonnesysteem
Voordelen
Financiën
Garanties
Installatie
Contact

Veelgestelde vragen

Voordelen

Zonnepanelen verdienen zichzelf altijd terug. Hoe goed je zonnepanelen presteren hangt af van het type zonnepaneel, de oriëntatie op je dak, en de hellingshoek waarin de panelen zijn gemonteerd. Bij een zonnesysteem van 10 zonnepanelen wek je gemiddeld 3.000 kWh per jaar op. Met een gemiddelde elektriciteitsprijs van 0,23 €/kWh bespaar je daarmee per jaar zo’n €690 op je energierekening.

Als je zonnepanelen aanschaft doe je eerst een investering: je betaalt of financiert de zonnepanelen, de omvormer en de installatie. Tegelijk bespaar je direct elke maand op je energierekening. Als je die maandelijkse besparingen optelt, kom je na gemiddeld 6-7 jaar op het bedrag uit dat je voor je zonnesysteem hebt betaald. Daarna is elke euro die je bespaart pure winst voor jou.

Zonnepanelen horen minstens 20 jaar mee te gaan. In de meeste gevallen zal een zonnesysteem langer blijven werken, al wordt het rendement van de zonnepanelen natuurlijk wel minder. Hoe dan ook profiteer je met een levensduur van 20 jaar en een terugverdientijd van 7 jaar al snel van 13 jaar gratis elektriciteit.

Bij de productie van de onderdelen van je zonnesysteem, zoals de zonnepanelen en de omvormers, komt uiteraard CO2 vrij maar veel minder dan dat ze besparen. 
Na 2-3 jaar heeft een zonnesysteem de energie die voor de productie, het transport en het plaatsen van de zonnepanelen nodig was weer terugverdiend (CO2 terugverdientijd). Bij een levensduur van minstens 20 jaar wek je met je zonnesysteem dus minimaal 8 keer zoveel energie op dan dat het kost om het te maken.