Zonnesystemen
Zonnepanelen
Omvormers
Montagesystemen
Groepenkasten
Bekabeling
Garanties
Zo werkt het
Stappenplan
BTW terugvragen
Financiering
Subsidies - zakelijk
Ons verhaal
Wie zijn wij?
Waarom Pure Power Solar?
Referenties
Veelgestelde vragen
Zonnesysteem
Voordelen
Financiƫn
Garanties
Installatie
Contact

Garanties

Installatiegarantie
Zonnepanelen moeten zorgvuldig en veilig worden geplaatst en opgeleverd. We werken daarom uitsluitend met ervaren en kundige monteurs. De monteurs werken volgens onze eigen Pure Power Solar richtlijnen en volgens de NEN1010 normen. 

Bij vrijwel alle installaties kunnen we na oplevering de prestaties op afstand bekijken. Mocht zich een storing voor doen dan kunnen wij met je meekijken, of indien nodig langskomen, om de storing te verhelpen. 

Pure Power Solar geeft 2 jaar garantie op de geleverde installatiewerkzaamheden. Dit betreft de bekabelingswerkzaamheden, aansluiting op de meterkast en de juiste installatie van de panelen op het dak.

Product- en Vermogensgarantie
Er zit productgarantie op de verschillende onderdelen van het systeem (zonnepanelen, omvormer, optimizers en montagemateriaal). De garantieperiode is per fabrikant verschillend. Voor panelen is een garantie van 10-12 jaar gebruikelijk. Bij omvormers is de standaard garantie 10-12 jaar waarbij de meeste fabrikanten een verlenging van de garantieperiode als optie kunnen aanbieden. De garantie op het Van der Valk montagemateriaal is 10 jaar. 

Naast de productgarantie krijg je vanuit de fabrikant een vermogensgarantie op de panelen. Feitelijk neemt het vermogen (en dus de productie) van een systeem in de loop der jaren geleidelijk af (degradatie). Vaak wordt deze garantie aangeduid met een minimaal vermogenspercentage dat na een bepaalde periode nog beschikbaar moet zijn. Bij installatie heb je 100% van het vermogen tot je beschikking. Door degradatie gaat dit langzaam achteruit. Gangbare garanties zijn dat na 10 jaar nog 90%, en na 25 jaar nog 80% van het nominaal vermogen beschikbaar is. 

Welke garantietermijnen voor jouw van toepassing zijn hangt dus af van de materialen die je kiest. In onze offertes wordt daarom per systeemonderdeel benoemd hoe lang de garantieperiode is. Ook voegen we de productinformatie van de fabrikant toe waaruit deze garantie blijkt. 

Mocht zich een garantie situatie voordoen, neem dan contact met ons op. Wij zullen bij de leverancier een garantieverzoek doen en alles zo snel mogelijk naar ieders tevredenheid proberen op te lossen.