Zonnesystemen
Zonnepanelen
Omvormers
Montagesystemen
Groepenkasten
Bekabeling
Garanties
Zo werkt het
Stappenplan
BTW terugvragen
Financiering
Subsidies - zakelijk
Ons verhaal
Wie zijn wij?
Waarom Pure Power Solar?
Referenties
Veelgestelde vragen
Zonnesysteem
Voordelen
Financiën
Garanties
Installatie
Contact

Subsidies - zakelijk

Grootverbruik aansluiting (groter dan 3x 80 A)

Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE++):

Met deze regeling kan je 15 jaar lang subsidie ontvangen per opgewekte kWh. Voor zonnepanelen op daken met een vermogen van 15 tot 1.000 kWp wordt het basisbedrag voor 2021 waarschijnlijk maximaal € 0,0724/kWh (eindadvies PBL) . Hier gaat nog een jaarlijks door RVO te bepalen correctiebedrag af voor de elektriciteitsopbrengst. Voor elektriciteit voor eigen verbruik is dit correctiebedrag hoger. 

Niet alleen de capaciteit van je installatie maar ook het moment waarop je subsidie aanvraagt bepaalt hoeveel je kunt ontvangen. Elke openstellingsronde bestaat namelijk uit fases, waarbij de maximale subsidie die je kunt krijgen steeds oploopt. Maar wacht je te lang dan is het budget op en wordt je aanvraag afgewezen. Denk dus goed na over welke subsidie je wenst of nodig hebt om je project rendabel te maken. Uiteraard kunnen wij je hierin ondersteunen.  

Belangrijkste voorwaarden:

  • alleen voor grootverbruik aansluitingen
  • het te installeren vermogen van de installatie is groter dan 15 kWp
  • subsidie vooraf aanvragen via RVO

We kunnen de subsidie aanvraag voor je voorbereiden en/of aanvragen. Als je hierover meer informatie wenst, dan maken we graag een afspraak. We bekijken dan samen welke aanpak voor jou het beste werkt.